Nieuwsbericht van de GGD

Alles wat je als ouder wil weten over lachgas…

In dit Webinar komen verschillende experts aan het woord over lachgas. Zo kom je te weten
wat de effecten en risico’s zijn, krijg je tips over hoe je middelengebruik met jouw kind kan
bespreken, zoomen we in op de wetgeving rondom lachgas en komen er jongeren aan het
woord om hun ervaringen te delen. Ook is er genoeg ruimte voor vragen.

Sprekers:
• Novadic Kentron
• Halt
• R-Newt Jongerenwerk

We ontmoeten jullie graag online, nieuwsgierig geworden?

Datum: 3 november 2020
Tijd: van 20:00 tot 21:00 uur

https://ggdhvb.webinargeek.com/lachgas-alles-wat-je-als-ouder-wil-weten-over-lachgas

Vragen?
Vooraf: Marriëlle de la Fonteijne – m.dl.fonteijne@ggdhvb.nl
Tijdens: via de chat

 

——————————————————————————————————————————————————————

Webinar Leg dat nou eens weg

Webinar door de GGD.

Woensdag 11 november houden wij een interactieve online ouderavond over pubers en social media. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 20:45 uur.
Helder Theater speelt tijdens de ouderavond herkenbare scenes en wisselt het theater af met boeiende informatie van Sabine Donders van Media Eigenwijs. De ouderavond is bedoeld voor ouders van kinderen van 10 tot 16 jaar oud. Deelname kan eenvoudig vanuit de luie stoel of de keukentafel via laptop, telefoon of computer.

https://www.ggdhvb.nl/nieuws/2020/10/Webinar-Leg-dat-ding-nou-eens-weg

 

LAND ART

Nog op zoek naar inspiratie voor de herfstvakantie? Havo 4 Art& Design 2D en Art& Design 3D hebben vandaag Land Art gemaakt in de Pettelaar, coronaproof en met geweldige resultaten!

Check ons instagram-account voor mooie drone-beelden van dit avontuur.

World Press Photo 2020

The stories that matter

Ook dit jaar mocht het Sint-Janslyceum weer met havo 4 en vwo 4 een bezoek brengen aan de World Press Photo. De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt.

Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van Yasuyoshi Chiba, getiteld ‘Straight Voice’.

De foto toont een demonstrant die een protestgedicht voordraagt terwijl hij wordt verlicht door de mobiele telefoons van andere demonstranten. De regering van het land besloot de stroom af te sluiten om het de demonstranten te bemoeilijken om bij elkaar te komen. De protesten in het land, waarbij honderden demonstranten om het leven kwamen, begonnen in december 2018 en duurden tot juni 2019 met het ondertekenen van een overeenkomst tussen het leger en de pro-democratiebeweging over gedeelde macht.

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. De winnende foto’s zijn samengevoegd tot een reizende tentoonstelling die jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen wordt gezien. De 62e editie van de World Press Photo Contest staat niet alleen in ’s-Hertogenbosch, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

Het is dus erg bijzonder dat onze leerlingen uit havo 4 en vwo 4 deze tentoonstelling met hun eigen ogen mogen zien voor hun CKV-project.

Mondkapje

Beste leerling,

Je bent ongetwijfeld op de hoogte van de maatregelen die vanuit de overheid genomen zijn om Covid-19 terug te dringen. Vanaf vanavond 22.00 uur gaan deze maatregelen in.

Wij zijn als school blij met de verplichting tot het dragen van een mondkapje. Op het Sint-Janslyceum geldt om die reden vanaf morgen 15 oktober 2020, het volgende:

een mondkapje dragen is verplicht, de basisregel blijft hetzelfde: lopen en staan op – zitten af

Als je een mondkapje vergeten bent, koop je voor €1,00 een mondkapje bij de receptie.

Het dragen van een mondkapje in combinatie met de anderhalve meter afstand tussen medewerkers en leerlingen, de hygiëne maatregelen en een goede ventilatie, zorgt hopelijk dat we zo lang mogelijk gezond- én open blijven!

Namens alle medewerkers, dank voor je begrip!

Een hartelijke groet,

Paulien Pierro.

Zwerfboekenkast op school!

Vandaag hebben docenten en leerlingen samen een zwerfboekenkast gevuld in de hal van de school. Deze kast is gevuld met boeken die door iedereen geleend kunnen worden. Als je een boek uit de zwerfboekenkast uitgelezen hebt dan zet je het gewoon weer terug. Heb je thuis boeken die je niet meer gaat (her)lezen? Breng ze dan ook naar de zwerfboekenkast. Door jouw boeken in de kast te plaatsen geef je anderen de kans om ook te genieten van jouw boek. Zo krijgen de boeken nog een tweede, derde of misschien wel vierde leven en heb jij thuis weer plek voor nieuwe boeken.


Ben je op zoek naar leestips? Volg ons dan op Instagram: @sintjansleeseum

Nieuws rondom covid-19

Onlangs hebben we via overzichtelijke stroomschema’s voor leerlingen en ouders de afspraken rondom thuisonderwijs gecommuniceerd. Vanaf dit schooljaar houden we u via de speciale pagina ‘nieuws’ op de hoogte van de ontwikkelingen en het beleid op school, rondom covid-19.  

Bekijk hieronder het ondersteuningsprogramma achterstanden Corona en de stroomschema’s voor thuisonderwijs:
Ondersteuningsprogramma achterstanden Corona (1)-geconverteerd

Maandag is het dan zo ver!

Maandag is het dan zo ver: de start van het brugklaskamp! Een mooi vervolg op de introductie. We gaan er samen met jullie één van de hoogtepunten van dit jaar van maken en we zijn heel benieuwd naar jullie enthousiaste verhalen! Heel veel plezier!

P. (Paulien) Pierro-Lurinks.
Directielid leerlingzaken en communicatie.

Welkom terug!

Het schooljaar is weer begonnen. Wat fijn dat we allemaal weer op school kunnen zijn! Erg bijzonder na zo’n lange tijd. We hebben er ontzettend veel zin in. Hopelijk jullie ook!
Onderstaande bijlagen over o.a. de richtlijnen voor fysiek onderwijs en het het rooster van de introductieweek  is allemaal per mail verzonden. Vanaf nu kunt u diezelfde informatie ook hieronder teruglezen.

We wensen iedereen een mooi, leuk en gezond nieuw schooljaar toe!

20.174 bijlage richtlijnen voor fysiek onderwijs voor leerlingen augustus 2020
20.174 bijlage rooster introductieweek
20-174 – tpi

BOSSCHE TALENTSCHOOL

Wil jij je talenten ontdekken? En wil je nieuwe mensen leren kennen? Sta je open voor nieuwe dingen? Verveel jij je tijdens de zomervakantie? Of heb je gewoon zin om iets te doen deze zomer?