Van Talent2Teach leert iedereen

Bijlesprogramma in Den Bosch verbindt po, vo en pabo

Van Talent2Teach leert iedereen

De corona-achterstanden aanpakken, middelbare scholieren enthousiasmeren voor een baan als docent en de kansenongelijkheid tegengaan. Deze niet geringe opdracht stelt het Talent2Teachprogramma van samenwerkende onderwijsinstellingen in het po, vo en hoger onderwijs zich. Het doel? Eerst Den Bosch, daarna de rest van Nederland veroveren.

Lees hier het gehele artikel: VO-magazine-1-2021

 

World Cleanup Day!

Op zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day 2021!
Tijdens deze wereldwijde opruimactie
geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval, en natuurlijk doet het Sint-Janslyceum hieraan mee!

Omdat deze dag in het weekend valt zijn onze brugklasleerlingen uit mavo, mavo/havo en havo al op woensdag 15 september de straat op gegaan met een prikstok en genoeg vuilniszakken om op zoek te gaan naar afval rondom de school. De leerlingen hebben in de regen hard hun best gedaan om al het afval op te ruimen. Onze containers zijn goed gevuld en de straten zijn weer schoon. Dankjulliewel toppers!

Zonnige Introductiedagen!

Welkom (terug) allemaal!

Wauw, wat hebben we een heerlijke start van dit nieuwe schooljaar. De zon was aanwezig dus er konden veel buitenactiviteiten plaatsvinden tijdens de introductiedagen. En dan boffen we toch wel heel erg met zo’n mooie groene achtertuin inclusief strand. Zoals jullie zien was het hier erg gezellig. Daarnaast waren er ook verschillende muzikale workshops en outdoor activiteiten bij De Hooghei in Berlicum. Kortom: een fantastische start van het schooljaar!

Webinar dip/depressie bij jongeren

Één op de vijf jongeren heeft weleens last van depressieve klachten. Als ouder kan het lastig zijn om hiermee om te gaan.
Zou je hier meer informatie over willen krijgen? Dat kan tijdens het Webinar DIP/DEPRESSIE BIJ JONGEREN.

Tijdens het webinar gaan we in op de signalen:
• Krijg je informatie wat jij kan doen als ouder
• Krijg je uitleg over het aanbod van Ypse
• Heb je de kans om vragen te stellen

Donderdag 16 september
16:00 – 17:00 uur
Online via Microsoft Teams

Mail naar s.vander.vlies@ypse.nl om de link te ontvangen!

Welkom in het nieuwe schooljaar!

Van harte welkom in het nieuwe schooljaar op het Sint-Janslyceum. We hopen dat jullie genoten hebben van de vakantie, veel leuke dingen hebben gedaan en lekker zijn uitgerust. Samen met jullie hopen we er weer een prachtig en succesvol schooljaar van te maken!

Powerup 073

De powerup 073 zomerprogramma’s.

Proficiat geslaagden!

Wat waren het spannende weken. Dit jaar hebben de eindexamenkandidaten in 3 tijdvakken examen kunnen doen, een uitzonderlijke situatie. Wat zijn wij trots op al onze eindexamenkandidaten! Wij willen onze geslaagden van harte feliciteren met het behalen van hun diploma, op naar een mooie toekomst!

Sint-Janslyceum lanceert Talent2Teach

Op vrijdag 9 juli lanceerde het Sint-Janslyceum het programma Talent2Teach.
Getalenteerde leerlingen van het Sint-Jans worden op pedagogisch-didactisch gebied geschoold door Fontys en gaan dan vervolgens basisschoolkinderen met een wat minder kansrijke omgeving begeleiden bij hun schoolwerk. Het is een heel goedkoop plan, dus we gaan heel efficiënt om met overheidsgeld, we vergroten de kansen van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en daarnaast hopen we ook middelbare scholieren te enthousiasmeren voor het vak van leraar. En het belangrijkste: jongeren helpen jongeren, kan het nog mooier?

 

SJL GAAT VOOR GROEN!

Leerlingen in actie voor een mooie en duurzame toekomst!
In november 2021 start de aanplant van ons eigen Tiny Forest achter de nieuwbouw!
Dinsdag 13 juli 2021 aftrap van de campagne:
 
‘Het SJL, een beetje apart en gewoon heel groen!’ 
 
Plaats: binnentuin SJL
Tijd: 15.00 – 15.45 uur

Inspirerende lezing executieve functies

Dinsdag 22 juni hebben we kunnen genieten van een inspirerende lezing executieve functies van Maureen Kramer. Zij is de schrijfster van het boek: Actief Executief. Een boek wat op dit moment zeer actief en concreet toegepast wordt in het onderwijs. Er waren ook veel ouders bij de lezing aanwezig, zelfs ouders van toekomstige brugklasleerlingen, heel fijn!

Maureen nam ons mee in een mooi verhaal langs de 11 executieve functies. Ze kleedde de lezing aan met activerende opdrachten en mooie anekdotes. Naar aanleiding van de lezing heeft een grote groep collega’s op school, zich afgelopen week opnieuw verdiept in de executieve functies. De concrete plannen die hieruit voortkomen, zullen we te zijner tijd zeker met u delen.