Lefgozers en girlpower op het Artistiek Festival

De 36e editie van het Artistiek Festival op het Sint Janslyceum begon onheilspellend met de soundtrack van de film The Shining waarna de openingsact losbarstte met een nummer van Toto. Het leverde een dansende backstage crew op die in de coulisse meekeken en bij elk optreden klaar stonden voor een wisseling van instrumenten, kabels en versterkers.

Ook dit jaar was het festival weer gevuld met een breed scala aan muziek, dans en spoken word. Op het sweetstage werd klassiek gespeeld op de vleugel en een cello. Hier kwamen namen terecht als Händel en Sjostakovitsj. De mainstage was vooral gevuld met popmuziek wat varieerde van Chris Isaak, Adèle en Harry Styles, tot Hozier, Amy Winehouse en Queen. Er was een eigen nummer geschreven en gezongen door Sem Abee en de vertolker van Taylor Swift eindigde met een zucht van verlichting aan het eind van zijn optreden. We genoten van een zelfverzekerde performance in Spoken Word en een heerlijke opzwepende en energieke hip-hop dans. Over leerlingen met girlpower gesproken!

Het podium was omlijst met hoog steigerwerk waarin de ogen van het Artistiek de volle zaal in de gaten hielden. De docentenband bezong het goede gevoel van de nieuwe dag (feeling good van Nina Simone) en daar deed Viva la Vida (Coldplay) nog een schepje bovenop met een gemengd koortje.

Een mooie en passende lichtshow bij elk optreden zorgde voor een juiste sfeer en de twee dames in glitterjurk en high heels zorgden voor aankondigingen en vermaakten het publiek met stand up comedy. Publiek dat zoveel van zich liet horen dat het op de tiende verdieping van de flat tegenover de school hoorbaar was.

Inderdaad, deze avond zal zeker herinnerd worden.