mavo
havo
vwo

Jean Wiertz geeft startsein voor nieuwe campagne

“We zijn trots op onze school en het wordt tijd dat we dat ook uitdragen”, zo begon rector Jean Wiertz zijn inleiding voor medewerkers van het Sint Janslyceum….

Lees meer

Werkgroep Duurzaamheid

Waarom de werkgroep Duurzaamheid?

Op het SJL is onderwijs geven onze belangrijkste taak. Onderwijs, zodat jij straks een goede basis hebt om je verder te ontwikkelen en in het leven kan gaan doen wat je graag wil doen. Om te kunnen doen wat je graag wil doen is onderwijs niet de enige randvoorwaarde. Je wil ook graag leven in een omgeving en een wereld die jou wat te bieden heeft, die jou kansen geeft en waar het mooi is om te leven!

Denk je even in hoe de wereld er uitzag zo’n 50 jaar geleden, in de tijd dat jouw ouders jong waren: een laptop of mobiele telefoon bestonden toen nog niet. Veel van de dingen die we nu normaal vinden hebben we zelf ontwikkeld. Dit laat zien dat we invloed hebben en kunnen uitoefenen!

Een periode van 50 jaar lijkt veel maar is niets. Ook jij gaat waarschijnlijk de komende 50 jaar meemaken. Welke invloed wil je hebben in die periode? Wat vind jij belangrijk? Welke keuzes wil je maken en hoe doe je dat? Het is goed om daarover na te denken en met elkaar te praten, zodat we over 50 jaar nog steeds van onze wereld kunnen genieten!

Een halve eeuw geleden leek het allemaal niet op te kunnen. Ondertussen weten we dat het wel op kan, energie, grondstoffen en schoon water: het is allemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Het is letterlijk van levensbelang dat we hier anders mee omgaan. Het goede nieuws is dat we dit in eigen handen hebben! 

Groendak midden – kantine SJL

Waarom een groendak?

Bij een groendak ontstaat er een buffereffect: wanneer de regen op het groendak valt, dringt het in het dak pakket en wordt het door de verschillende lagen opgehouden zodat het pas in een later stadium de afvoer bereikt.

TINY FOREST HET BOSSCHE BOS

Op 26 november 2021 hebben leerlingen van onze buren: basisschool Zuiderster, samen met leerlingen van het SJL ons eigen Tiny Forest aangeplant. Ze hebben zelf de vorm en de naam bedacht: Het Bossche Bos.

DUURZAME ACTIVITEITENKALENDER

Duurzame activiteitenkalender

We hebben de afgelopen twee jaar niet stilgezeten!