mavo
havo
vwo

Jean Wiertz geeft startsein voor nieuwe campagne

“We zijn trots op onze school en het wordt tijd dat we dat ook uitdragen”, zo begon rector Jean Wiertz zijn inleiding voor medewerkers van het Sint Janslyceum….

Lees meer

GSA

GSA, wat is dat?

De GSA is een groep leerlingen en docenten die willen dat het Sint-Janslyceum veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi of in dubio bent. Op elke school worden sommige leerlingen niet voor vol aangezien. Er is iets met hen aan de hand: ze kunnen en willen niet ‘normaal’ doen. Maar wat is ‘normaal’? Dat jongens op meisjes vallen en andersom? Of dat een jongen eruit ziet als een jongen en een meisje als een meisje? Kom op. Iedereen mag toch zijn wie hij of zij is? Kijk eens in de spiegel. 

Voor iedereen

Een GSA is niet een homoclubje, maar een breed gedragen initiatief binnen de school om de school sociaal veiliger te maken voor iedereen. Een GSA  is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. Onderzoek toont aan dat als lesbo’s, homo’s, bi’s, transgenders en in dubio’s zich relaxt voelen, de rest van de school automatisch ook een stuk relaxter wordt. Iedereen heeft dus voordeel bij een GSA. Iedereen kan dus ook lid worden van de GSA. Ook jij. Op meer dan 200 scholen in Nederland is een GSA. Wij werken samen aan veiliger onderwijs voor iedereen. Deze GSA’s hebben samen ook een website: www.gaystraightalliance.nl.

Wat doet de GSA?

De GSA Sint-Janslyceum wil dat iedereen op school zichzelf kan zijn, hetero’s, homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders. Daar werken we aan. Door een eigen stukje op de website, door het maken van een folder, door affiches op te hangen en door informatie aan docenten. Door elk jaar met Coming Outdag de regenboogvlag hijsen en door het organiseren van Paarse Vrijdag, op de tweede vrijdag van december. Door te overleggen met docenten over een doorlopende leerlijn over seksuele diversiteit. 

In de toekomst willen we ons richten op allerlei verschillende zaken hier op school, zoals nog meer aandacht in alle lessen voor seksuele diversiteit. Andere ideeën zijn een regenboogfeest, een theatervoorstelling en nog veel meer! Voor al deze activiteiten kunnen we nog meer leden gebruiken. Aanmelden kan op regenboog@sjl.nl

 
Meer interessante websites over seksuele diversiteit: 
www.Gayandschool.nl
www.coc.nl 
www.expreszo.nl 
www.jongenout.nl
www.gaystraightalliance.nl
www.allesovergay.nl
www.Homogeschiedenis.nl
www.Iedereenisanders.nl

Hoe geef ik me op voor de GSA? 

Stuur een mailtje aan regenboog@sjl.nl. We nodigen je dan uit voor de volgende vergadering.