mavo
havo
vwo

Jean Wiertz geeft startsein voor nieuwe campagne

“We zijn trots op onze school en het wordt tijd dat we dat ook uitdragen”, zo begon rector Jean Wiertz zijn inleiding voor medewerkers van het Sint Janslyceum….

Lees meer

Artistiek Festival

Het Artistiek Festival is het grootste jaarlijkse evenement op het Bossche Sint-Janslyceum. Al sinds 1986: “Door de leerlingen, voor de leerlingen’. De leerlingen treden niet alleen op, maar draaien de shows ook achter de schermen geheel zelfstandig.

Elk voorjaar krijgen leerlingen van deze school tijdens vijf dampende voorstellingen de kans om hun kunsten op artistiek gebied te tonen aan een dolenthousiast publiek. Dat gebeurt op het podium in allerlei vormen, maar ook achter de schermen. Decor, grime, licht en geluid: bij het Artistiek Festival hebben we geen ‘echte’ professionals nodig. Het zijn de leerlingen die de voorstellingen zelfstandig kunnen draaien en die elkaar hun kennis overbrengen, van jong naar oud. Zo gaat dit al minstens 30 jaar en zo zal het in de toekomst ook gaan. Ons hoofdmotto is dan ook niet voor niets “Voor de leerlingen, door de leerlingen”.

Dit is een feest voor iedereen, het is zeer de moeite waard om het Artistiek Festival eens te bezoeken, al is het alleen al om de unieke positieve sfeer te beleven die het festival oproept! Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk dan eens de filmpjes hieronder of bezoek ons Youtube-kanaal via deze link.