mavo
havo
vwo

Jean Wiertz geeft startsein voor nieuwe campagne

“We zijn trots op onze school en het wordt tijd dat we dat ook uitdragen”, zo begon rector Jean Wiertz zijn inleiding voor medewerkers van het Sint Janslyceum….

Lees meer

Tiny Forest het Bossche Bos

Tiny Forest het Bossche Bos

Op 26 november 2021 hebben leerlingen van onze buren: basisschool Zuiderster, samen met leerlingen van het SJL ons eigen Tiny Forest aangeplant. Ze hebben zelf de vorm en de naam bedacht: Het Bossche Bos.

Na het planten van de bomen en struiken, kijken we zo’n twee jaar intensief naar de ontwikkeling van het bos, tot het voor zichzelf kan zorgen.

Ons Bossche Bos is een bos voor de natuur. Er wordt geen ongedierte bestreden. Het is een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren.  

Er is weinig onderhoud nodig. Het bos wordt onderhouden door leerlingen van beide scholen. Ze rapen zwerfvuil op, houden bij of er schade is, ze maken  foto’s om de ontwikkeling van het bos bij te houden en heel af en toe plukken ze onkruid (om in een vaasje te zetten). 

Zowel Zuiderster als het SJL maken vaak gebruik van het Bossche bos, soms samen en soms apart: er wordt lesgegeven, gewandeld of we zitten er te chillen op de boomstammen.

We omarmen het Bossche Bos, het ligt er mooi en gezond bij en heeft bij ons duidelijk een warme plek gevonden!