Studiereizen 2019

In oktober mochten de vierdeklassers op studiereis. Een reis waar je als brugklasser al naartoe leeft. Mavo, havo en vwo door elkaar, een klein beetje spannend, maar wél hartstikke leuk!

Op welke nieuwe en inmiddels niet meer weg te denken bestemmingen zijn onze leerlingen eigenlijk geweest? En hoe was het om op reis te zijn met school?

 

 

 

We hebben 6 dagen door London gestruind met een fantastische groep! De reis bevatte alle elementen van een buitenlandreis: logeren in een jeugdherberg (6 trappen op!), de klassieke highlights:  zoals o.a.Buck Pal, the Tower, Houses of Parliament en London Eye, maar ook bijzondere dingen: op de fiets dwars door de hoofdstad heen of met zijn allen op een Street art tour in de wijk Shoreditch. Het bezoek aan de London Dungeon ( ieeeek!) en uiteraard shoppen bij Picadilly Circus! Als toetje een musical bezoek; Mathilda! Fabulous!

 

Met de super(!) groep van 20 leerlingen maakten wij een bijzondere studiereis door Marokko, we vielen van de ene in de andere verbazing; bruisend Marrakech, armoede, rijkdom, religie, bodemgebruik, klimaatverandering (het speelt ook in Marokko) verschillende volken en het harde bestaan van mens en dier(!), vooral dat laatste vonden enkele leerlingen confronterend. Het dansen met lokale jongens en samen muziek maken op traditionele instrumenten in de Sahara was maar één van de vele hoogtepunten. Deze leerzame en vooral gezellige reis overtrof ieders verwachtingen en zal ons lang bijblijven.

 

 

Zon,
zee,
kerken,
pleinen
en
fonteinen.

Het was weer…
Een gewéldige week in Rome!

 

De studiereis naar Andalusië Spanje met veertig vierdejaars studenten van het Sint Janslyceum was een waar succes. We hebben genoten van de prachtige natuur in het natuurgebied El Torcal, van de mooie gebouwen zoals de Mezqiuta in Cordoba en het Alhambra in Granada, maar ook van de vrijgeestige muzieksmaak van diverse leerlingen. Een spontaan miniconcert in de bus mag zeker niet vergeten worden. Als afsluiting van de reis hebben we genoten van een lekkere dag strand in Torremolinos. Iedereen die aan deze reis heeft deelgenomen, bedankt! Het was mooi, gezellig en onvergetelijk!

 

 

 

Lissabon en Porto, twee reisbestemmingen waar we als groep de bergen trotseerden, paleizen begeerden en het culinaire Portugal verteerden. Een week waar we met volle energie genoten van de bestemming en groep. Leerlingen en collega’s die er samen een topweek van maakten waar we nog lang over zullen napraten.

 

 

 

Aardrijkskunde en biologie in Georgië: een bezoek aan het hoogste gebergte van Europa (of is dit al Azië?). Maar er was meer: druipsteengrotten, woestijnachtige gebieden en groene bossen met diepe ravijnen. Niet te vergeten het mooie Tbilisi met zijn brede palet aan culturele invloeden: de kerken, het lekkere eten en natuurlijk de ontmoeting met Georgische scholieren. En dit alles met dertig fantastische SJL-leerlingen die vaak het maximale uit deze reis wist te halen! Volgend jaar weer!

 

 

 

Tsjechië, niet voor watjes! Dat bleek ook dit jaar weer. De studiereis was geweldig met 43 bikkels die door weer en wind alle activiteiten vol overgave meededen. Klimmen, abseilen, mountainscooters, dwars door de bossen, giant swing, klimbos, tokkelen, mountainbiken, paintballen en nog een dagje cultuursnuiven in Praag….genoeg ingrediënten dus voor een fantastische week in de buitenlucht.

 

 

Een gondelvaart door het prachtige Venetië, de balkonscène van Romeo en Juliet naspelen in Verona, de mooie Scrovegni kapel bezoeken in Padua, een foto-challenge in Murano & Burano en genieten in het kunstzinnige en waanzinnige Florence. Wij deden dat allemaal, en nog veel meer! Met een fantastische groep hebben wij veel gezien, genoten, gelachen en gezongen… Bella Ciao!