SJL doet mee aan de nationale Girls’ day!

Tijdens Girls’ Day op 11 april, openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Waarom Girls’ Day?
Techniek en technologie is belangrijker dan ooit voor de samenleving. Een baan in deze sector biedt een goed salaris, baanzekerheid en daarnaast staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers. Het aandeel vrouwen in bèta, technisch en IT is slechts 16%. Uit onderzoek is bekend dat meisjes al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Om al deze redenen wordt Girls’ Day georganiseerd.

Wij gaan met meiden uit havo en vwo 2 op bezoek bij De Groot Machines in Rosmalen en De Dames van Hurkmans in Den Bosch. Tijdens deze dag krijgen de meiden een leuk en actief programma aangeboden. Deze dag wordt door het decanaat georganiseerd.