Samenwerking ISK (Internationale Schakelklas) en klas 1M

In de periode van 15 t/m 31 maart, heeft er een samenwerking plaatsgevonden tussen 30 leerlingen van de ISK (Internationale Schakelklas) en klas 1M van het Sint-Janslyceum. Na een uitgebreide kennismaking hebben de leerlingen gedurende die twee weken gezamenlijk een aantal lessen gevolgd en opdrachten gemaakt: ze kregen een les over voeding, ze hebben gesport, samen gekookt en zo de theorie in praktijk gebracht, ze hebben een les aardrijkskunde gevolgd en de laatste les hebben de leerlingen een ‘moodboard’ gemaakt van hun ervaringen.

Hierna enkele reacties van leerlingen uit 1M:
“Mijn ervaring met de leerlingen van de ISK was erg leuk, het waren gezellige kinderen en ik heb veel van hun geleerd. In het begin vond ik het wel een beetje spannend maar hoe vaker we elkaar zagen hoe meer ik me op mijn gemak ging voelen”.

“Ik vond het leuk en de leerlingen waren allemaal heel lief. We hebben goed samengewerkt en leuke spellen gedaan. Hun cultuur is heel mooi. De kinderen van de ISK en het SJL hebben niet allemaal dezelfde achtergrond maar dat maakt het juist interessant”.

“Het was superleuk en interessant. Ik heb vrienden gemaakt en er waren landgenoten. Ik vond het erg leuk om met hun te praten”.

“Ik vond het superleuk en leerzaam. Ik heb veel verhalen gehoord en ik vind het indrukwekkend hoe positief ze allemaal zijn terwijl ze zoveel hebben meegemaakt”.