Kies Kunst!

Het is weer tijd voor KIES KUNST!

Jullie mogen weer via Facebook en Instagram je stem uitbrengen om te bepalen welk kunstwerk er vanaf oktober te zien is op het Sint-Janslyceum. Dit keer bestaat het aanbod uit 3 prachtige werken. Hieronder wat extra info over de kunstenaars en hun werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optie 1 van Ilse Vermin
Zij is geboren in Eindhoven is gespecialiseerd in het werken met vilt. Zij maakt hier wandobjecten mee, maar ook mode-accessoires. Op schildergebied is zij een autodidact. Haar schilderijen zijn of voortvloeisel uit haar vilt werkstukken, abstracte werken met vaak aardetinten erin gebruikt; óf ze schildert portretten van vrouwengezichten. Vaak dromerig en melancholiek. Zoals hier op dit schilderij van Ilse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optie 2 van Tjebbe Beekman
Zijn schilderijen zijn doorwerkt. Gebruikmakend van zand, acryl en lak schildert hij zijn doeken liggend op de grond. Eigentijdse stadsgezichten zijn het, waarbij hij duidelijk zijn inspiratie zoekt in de nieuwe eigentijdse architectuur, de bouwputten en de winkelcentra om hem heen. Zijn composities zijn raak en dynamisch en zijn in tegenstelling tot zijn expressieve schilderkunst afgewogen en zorgvuldig samengesteld aan de hand van foto’s. Enkele popart zeefdrukken zoals deze ‘Roy Lichtenstein’ zijn eigenlijk niet meer te vergelijken met zijn hedendaagse werk. Hij woont in Berlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optie 3 van Michael Daniels
Pop-Art kunstenaar Michael Daniels is geboren in Ede in 1976. Hij heeft een creatieve opleiding gevolgd, waar hij in aanraking kwam met typografie, fotografie, schilderen en tekenen. Hierna heeft hij grafische vormgeving gestudeerd. Hij startte een grafisch ontwerpbureau en ging zelfstandig aan de slag. Creativiteit is zijn talent. Om deze creativiteit de ruimte te geven is hij met veel succes Pop-Art kunst gaan ontwerpen. De fantasie van Michael Daniels is de grens en die is juist ver te zoeken. Zijn stijl kenmerkt zich door pakkende en zeer nauwkeurig uitgewerkte Pop-Art beelden uit zowel het heden als het verleden met verrassende invalshoeken, zoals deze gitaar met Pop-art figuren op een ondergrond van mirror-dibond.