HOOGBEGAAFD VAN WIEG TOT WERK

Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs de Meierij, nodigt ouders en docenten uit voor een lezing over het thema hoogbegaafdheid.

Tijdens deze avond gaan we in op het thema hoogbegaafdheid en het herkennen ervan: is het echt waar dat deze mensen sociaal onhandiger zijn? Een groter hoofd hebben? Of nooit onvoldoendes halen? Ook kijken we naar wat dit betekent voor jouw werk in het onderwijs of je kind dat op het VO zit. Want wat zijn de uitdagingen maar vooral ook de kansen waar je mee te maken hebt als je een hoogbegaafd kind in je klas of thuis hebt? Theorie en praktijk ontmoeten elkaar wanneer we onderzoek naar hoogbegaafdheid vertalen naar de klas: we bespreken hoe leerlingen het onderwijs ervaren en wat je kunt doen om deze jongeren zo goed mogelijk te begeleiden naar volwassenheid. Tot slot kijken we naar de volwassen fase: we onderzoeken wat het betekent om te gaan studeren of werken als hoogbegaafde. Je verlaat deze avond met meer kennis, handvatten en bovenal ook weer geïnspireerd om nieuwe dingen te ontdekken!

Gastspreker van deze avond is Femke Hovinga.

Femke Hovinga is onderwijsadviseur, onderzoeker en begeleider. Ze weet uit ervaring welke uitdagingen hoogbegaafdheid met zich mee kunnen brengen. Ondanks een flinke portie potentie, presteerde ze jarenlang onder en ontwikkelde ze faalangst. Docenten vonden haar een vreemde vogel, klasgenoten pestten. Met hangen en wurgen haalde Femke haar Havo-diploma, waarna ze opleidingen journalistiek en bedrijfskunde volgde. Na wat jaren in het bedrijfsleven volgde ze de opleiding tot talentbegeleider en specialiseerde zich vanuit daar in 145+ IQ. Bij Talentissimo, expertisecentrum hoogbegaafdheid, begeleidt Femke kinderen, jongeren en volwassenen. Ook verzorgt ze training voor jeugdzorgprofessionals en scholen in Nederland en ook op andere plekken in de wereld. Ze is directeur van SCALIQ, ontwikkelaar van psychometrische instrumenten voor (vermoedelijk) hoogbegaafden en doet PhD onderzoek naar hoogbegaafdheid op de werkvloer.

Wanneer: maandag 13 november 2023

Tijd:                 19:00 uur koffie/thee
19:15 uur opening
21:30 uur einde

Waar:            Rodenborch-College, collegezaal
Rietpad 4, 5245PE Rosmalen

In de zaal is plaats voor maximaal 90 personen. De lezing zal echter ook via stream te volgen zijn.

Schrijf je nu hier in: https://forms.gle/USLr9BshbG3sxPHm8