Bezoek aan het ‘ Wij zijn Zuiderschans‘

Welke activiteiten hebben wij gedaan?

– Sjoelen
– Karaoke
– Koken
– Bordspellen
– wandelen

Onlangs gingen 54 leerlingen van mavo-2 op bezoek bij de overburen: ‘Wij zijn Zuiderschans’. De leerlingen in mavo 2 kiezen dit jaar een profiel en deze leerlingen overwegen later in de zorg te gaan werken.

Het bezoek had dus als doel om te kijken of het werken in de zorg bij de leerling zou kunnen passen. Eerder dit jaar zijn we met mavo-2 op bezoek geweest bij MBO-scholen in Den Bosch en in de regio.

Eén van de leerlingen heeft hieronder beschreven wat ze meegemaakt hebben bij de overburen.

Wat zijn wij te weten gekomen over het Bejaardentehuis?

Er werd aan ons uitgelegd dat er verschillende mensen wonen, zoals bijvoorbeeld mensen met dementie. Als je dementie hebt, kan je brein niet zo goed informatie verwerken. Mensen met dementie wonen in 44 studio’s. En verder zijn er 83 appartementen voor 65-plussers met en zonder zorgvraag. Het gebouw is geopend sinds zomer 2022, zeer nieuw dus.

We kregen een rondleiding door het gebouw. Er werd uitgelegd dat er 4 zorgunits waren, met 11 inwoners per huis. Verder zagen we de binnentuin, keukens, het ontmoetingsplein en een paar kamers van de inwoners zelf. In het gebouw zelf waren mensen van het Jeroen Bosch ziekenhuis, therapeuten, schoonmakers en vrijwilligers die de inwoners hielpen.

We hebben de inwoners opgehaald voor de activiteiten die we zouden spelen. Veel van de inwoners waren heel enthousiast, want ze houden van gezelligheid. We boden ze spelletjes en koffie aan, dat vinden ze heel lekker!

De inwoners mogen zelf bepalen hoe laat ze opstaan en hoe laat ze willen ontbijten. Bij de zorgunits wordt in de middag gekookt voor de mensen, ze hebben geen kok, maar wel een vrijwilliger of medewerker die wil koken voor hen.

We vonden de ochtend heel interessant en leuk! We kregen complimenten van de medewerkers en bewoners.