Bericht aan leerlingen

Beste leerlingen,

Hoe gaat het met jullie? Het is een heel bijzondere tijd. Sommige dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dit ineens niet meer. We missen jullie! Een school is geen school zonder leerlingen en docenten, zonder elkaar te zien, te spreken en gewoon samen de ruimte te vullen, en dat voelt heel vreemd.

We zien dat jullie fanatiek aan de slag gaan met de opdrachten die wij klaarzetten. We zien ook dat sommige van jullie nog moeten wennen aan deze nieuwe manier van werken. Ook voor ons is het niet allemaal vanzelfsprekend! Maar we doen ons best, net zoals jullie.

Het werkt goed als je een dagschema maakt, met alle activiteiten die je op een dag te doen hebt. Van ontbijten, de hond uitlaten, tot huiswerk en misschien wel koken. Probeer een ritme te krijgen zoals je dat op school vanzelfsprekend had: lesuur 1, 2 en 3, een pauze en weer door. Een beetje structuur is fijn! Spreek met je vrienden en vriendinnen online op een vast tijdstip af en help elkaar waar dat kan.

Wij vinden het heel fijn als je laat weten waar je tegenaan loopt. Waar kunnen we jou bij ondersteunen? Houd ons op de hoogte van wat er speelt, hoe het gaat of juist niet gaat. Laat dit weten aan je docent, mentor of coördinator. Heb geduld! Als het niet meteen gaat zoals je in gedachten hebt, wil dat niet zeggen dat het nooit gaat lukken. Misschien kost het je allemaal wat meer moeite en energie, probeer dat te accepteren.

Probeer de voordelen te zien van deze tijd: het lukt ons met z’n allen eigenlijk best goed om op een alternatieve manier les te geven en te ontvangen! Dus wees trots op jezelf, op wat er wel lukt, want dat is echt best veel!

Succes met alles en laten we contact houden!

Groeten van jullie docenten en andere medewerkers van het Sint-Janslyceum.