Bekende SJL-gezichten aan het woord…

“Al heel wat jaren heb ik het geluk dat ik les mag geven op de leukste school van Den Bosch: het Sint-Janslyceum. Ik geef het vak Nederlands, voornamelijk op de mavo-afdeling. Daarnaast ben ik mentor. Doordat ik veel les geef op dezelfde afdeling, leer ik de leerlingen goed kennen. In ‘mijn’ mavo 4 zitten leerlingen die ik al drie of zelfs vier jaar in de klas heb. Het is mooi om de ontwikkeling van de leerlingen te kunnen volgen van brugklasser naar eindexamenkandidaat. Ik ben trots op de groei die leerlingen doormaken. Na al die jaren weten we goed wat we aan elkaar hebben. Vaak hebben we veel plezier met elkaar. Een goede sfeer in de les is belangrijk, dat maakt dat er beter geleerd kan worden. Soms zijn we het niet met elkaar eens, maar het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Onderwijs maak je samen!

Op het Sint-Janslyceum is ook plaats voor buitenschoolse activiteiten. Zowel op creatief als op sportief gebied worden er verschillende activiteiten georganiseerd. In september staan we met ‘SJL De Musical’ in het Theater aan de Parade. Het gaat een erg mooie voorstelling worden waarin leerlingen en leraren samen spelen. Leerlingen die sportief zijn, kunnen hun hart ook ophalen. Elk jaar doen leerlingen mee aan Olympic Moves: veldloop, voetbal, hockey. Het Sint-Janslyceum is dus geen school waar alleen geleerd moet worden, er is zeker tijd voor plezier en ontspanning. Genoeg mogelijkheden om hier op onze school van je schooltijd een leuke periode te maken!”

– Anne-Lise van Gemert-
Hieronder op de foto (rechts) met een aantal leerlingen van het SJL.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ik ben Joyce, receptioniste van het Sint-Janslyceum. Inmiddels werk ik al 11 jaar op deze mooie school en dat doe ik met veel plezier. Om jullie hier op te zien groeien vind ik erg leuk. Naast de lessen zijn er veel activiteiten waardoor ik jullie zie groeien.

Bijvoorbeeld de studiereizen naar verschillende landen in de vierde klas is een hoogtepunt. Er zijn soms wel 10 verschillende reizen waaruit je kunt kiezen zoals Barcelona, Praag, Lissabon, Londen en Rome. Als ik jullie na de studiereis weer op school zie aankomen nemen jullie afscheid van nieuw gemaakte vrienden.

In de bovenbouw mag je naar het Gala en als het me lukt kom ik meestal kijken. Daar zie ik veel stralende gezichten waaronder veel eindexamenleerlingen. Bijna klaar met school, klaar voor een nieuw begin en klaar voor de toekomst.”

– Joyce Ophuijsen –
Hieronder op de foto met Hans van Breukelen, oud-keeper van het Nederlands elftal tijdens de Dag van Respect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Het was 1999 toen ik als docent voor het eerst het Sint-Janslyceum binnenwandelde, dat is dus al een hele tijd geleden. Ik ben er trots op dat ik kan zeggen dat ik sindsdien geen enkele dag met tegenzin naar mijn werk ben gegaan, echt waar! Natuurlijk verlopen sommige dagen makkelijker dan andere, maar elke dag is anders. Ik geniet ervan als ik mijn leerlingen wat bij kan brengen van het mooie vak aardrijkskunde. Naast aardrijkskundedocent ben ik al een aantal jaar brugklasmentor; dit jaar van B1F, een superleuke klas die er een gezellige boel van kan maken, maar ook heel hard kan werken.

Wat ik écht leuk vind aan mijn werk… dat zijn toch de buitenschoolse activiteiten! Zo organiseer ik een reis voor aardrijkskunde naar het mooie land Georgië. Misschien ken je het al van het tv-programma “Wie is de Mol?”.  Verder ben ik de organisator van het Artistiek Festival, een open podium waar leerlingen laten zien wat ze kunnen op gebied van zang, dans, rap, en allerlei andere dingen. Vier knallende voorstellingen voor een razend enthousiast publiek; het Artistiek is al meer dan dertig jaar een begrip op het Sint-Janslyceum! En welke activiteit ik niet mag vergeten is Snowcamp: elke voorjaarsvakantie gaat het SJL naar Oostenrijk. Ik vind het superleuk om leerlingen die nog nooit geskied hebben te leren hoe dat moet. En wist je dat ook brugklassers kunnen inschrijven? Het is gewoon voor alle leeftijden!

Mocht je voor het Sint-Janslyceum kiezen, en houden van aardrijkskunde, optreden of skiën… zoek me gerust eens op, dat zou ik heel leuk vinden!”

– Stijn de Leeuw-
Hieronder op de foto (vooraan in het midden) met een aantal leerlingen uit het Artistiek Festival Team.