Regiofinale voor Mavo 2 T&T

Gisteren was de regiofinale van WIJ Techniek/BCP bij IW leren&werken, in Den Bosch. Dit jaar ging de Challenge over Spieken bij de natuur, het bedenken van een prototype dat warmte afgeeft in de winter en kou in de zomer, gebouwd met duurzame, natuurlijke producten. Van drie scholen streden elk twee teams mee voor de 1ste prijs in de regiofinale: het Dr. Knippenbergcollege, het Sophianum en het Sint- Janslyceum,

De leerlingen vertrokken om 12.30 uur op de fiets van school naar IW om daar op tijd te zijn.

Voor klas M2A was Elif Say aanwezig om de opdracht te presenteren aan de jury van BCP en WijTechniek. De presentatie ging haar heel goed af en de jury was onder de indruk van haar kennis over dit project.

Het tweede team was het team van M2D, bestaande uit Valerie Yildiz, Tess van der Heijden en Alexia Radici. Zij vertelden hun idee aan de jury. Ze waren heel oprecht over de samenwerking en dat oogstte lovende woorden van de jury.

Nadat alle groepen hun project gepresenteerd hadden, kregen wij een rondleiding door het bedrijf van IW en waren er drie losse challenges: twee gericht op loodgieters en één voor electronica.

Daarna volgde de ontknoping … het team van het Sophianum werd als winnaar gekozen.

Onze deelnemers hebben het winnende team gefeliciteerd. Ik ben heel trots op de dames die het Sint-Janslyceum hebben vertegenwoordigd in deze regiofinale, voor hun prestaties en hun inzet voor het project!

Al met al een geslaagde middag, ook om een keer buiten de school in een andere omgeving te zijn. Volgend jaar doen wij zeker weer mee met Mavo 2!

 

Alex Duijzer

Coördinator BCP (Bèta Challenge Programma)

Docent T&T