mavo
havo
vwo

Brugklaskamp 2021

Ben je benieuwd hoe het brugklaskamp 2021 eruit zag? Check dan snel de video die onze SJL-reporter heeft gemaakt.

Lees meer

Het Sint-Janslyceum, dat lijkt je wel wat!

Maak jij de overstap naar de middelbare school en heb je een mavo/vmbo-t, havo of vwo advies van de basisschool? Dan ben je van harte welkom op het Sint-Janslyceum! Er wordt bij ons niet geloot. Als je extra ondersteuning nodig hebt dan checken we eerst of we die ondersteuning kunnen bieden. Dit doen we door in gesprek te gaan met jou en je ouders.

Advies basisschool en digitaal voor-aanmelden
Je krijgt van de basisschool jouw schooladvies. Dit advies heb je nodig om je digitaal aan te melden. Digitaal voor-aanmelden kan via een LINK op onze website (LINK volgt later). Je meldt je alleen aan op de school van je 1ste  keuze. Omdat we niet loten, hoef je bij ons geen 2de en 3de  keuze op te geven.

(Digitaal) aanmeldgesprek en brugklastype
Nadat jij je hebt aangemeld, heb je samen met je ouders een gesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden op school of online (LINK volgt later). De dagen waarop dit kan zijn 7, 8 en 9 maart 2022. Tijdens dit gesprek maken we jouw aanmelding definitief en ben je volwaardig lid van de Sint Jans gemeenschap!

Kiezen
Tijdens het aanmeldgesprek bekijken we samen met jou en je ouders welk type brugklas het beste bij je past. Op het Sint-Janslyceum zijn er vijf verschillende typen brugklassen:

  • mavo
  • mavo/havo
  • havo
  • havo/atheneum
  • gymnasium


Bij de keuze voor een brugklastype gaat het er vooral om dat je plezier hebt (en houdt) in je studie, dat het niet te moeilijk en ook niet te makkelijk is. Meestal komt het type brugklas overeen met het advies dat je hebt meegekregen van de basisschool. Het belangrijkste vinden wij dat je in de derde klas qua niveau op de juiste plek zit. Daarom kun je zowel in de eerste klas als in de tweede klas nog overstappen naar een ander niveau.

Aangemeld, en dan?
Als jouw aanmelding definitief is gaat een docent van onze school in gesprek met jouw docent van groep 8. Tijdens dit gesprek proberen we een goed beeld te krijgen van wie jij bent, wat jouw talenten zijn, hoe jij je hebt ontwikkeld op school, waarvoor jij je graag wil inzetten en wat je misschien minder leuk vindt. Na dit gesprek weten wij beter hoe we jou kunnen ondersteunen bij de overstap naar het Sint-Janslyceum. We willen dat jij je vanaf dag 1 fijn voelt bij ons. Dat is de belangrijkste voorwaarde om goed te kunnen werken!

Geniet nog even van de basisschool en tot gauw!

Benieuwd naar het Sint-Janslyceum? Bekijk dan deze video!