Spetterende Musical!

Op donderdag 11 april en vrijdag 12 april was het dan eindelijk zover! Na 4 jaar stond er weer een musical op de planken van het Sint-Janslyceum. Het was goed te zien dat iedereen hard heeft gewerkt om er iets moois van te maken; het was echt een spektakel! We hebben heel wat talent voorbij zien komen en de show was heel erg divers. SJL Musical Night was een mooie combinatie van 5 musicals: Grease, Fame, Oliver!, The Addams Family en Chicago! Alle vijf de musicals in een nieuw jasje met een verrassende verhaallijn, prachtig! Het publiek heeft een geweldige avond gehad en onze leerlingen ook. Iedereen ontzettend bedankt! Tot de volgende keer!

 

Nationale Girls’ day

Afgelopen donderdag  hebben we met 2 groepen meiden uit havo en vwo 2 meegedaan aan de nationale Girls’ day om meisjes kennis te laten maken met de wereld van techniek. Eén groep was uitgenodigd bij de dames van Hurkmans, een autogaragebedrijf in den Bosch en een tweede groep ging op bezoek bij De Groot bewerkingsmachines in Rosmalen.
Naast een rondleiding door het bedrijf en een presentatie over wat het bedrijf doet, mochten leerlingen zelf een inrichting van een werkplaats ontwerpen, een freesapparaat uitproberen en een storing proberen te verhelpen!
Het was een leuke en leerzame ochtend.

Kennismakingsavond brugklasleerlingen

De kennismakingsavonden voor de brugklasleerlingen vinden in juni plaats.

Maandag 24 juni: mavo – mavo/havo – vwo
Dinsdag 25 juni: havo/atheneum – gymnasium

Welkom nieuwe brugklasleerlingen!

We hebben hele leuke gesprekken gevoerd met onze toekomstige brugklasleerlingen!
Alle aangemelde leerlingen zijn nu echte Sint-Janners.
Het belooft een gezellig nieuw schooljaar te worden met jullie erbij.
Wij zien ernaar uit!

AANMELDEN BRUGKLAS 2024-2025 – tweede ronde

Beste leerling van groep 8 en ouders,

 

Vanuit de centrale toewijzing heb jij een plekje gekregen op het Sint-Janslyceum. Je bent van harte welkom op onze school! Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat jij je in korte tijd helemaal thuis voelt!

Op donderdag 11 april ontvangen we jou en je ouder(s) graag op school voor de definitieve inschrijving.

Klik op lees meer voor alle informatie.

SJL doet mee aan de nationale Girls’ day!

Tijdens Girls’ Day op 11 april, openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Waarom Girls’ Day?
Techniek en technologie is belangrijker dan ooit voor de samenleving. Een baan in deze sector biedt een goed salaris, baanzekerheid en daarnaast staat de arbeidsmarkt te springen om nieuw talent. Bovendien is het belangrijk voor de samenleving dat nieuwe techniek en technologie wordt bedacht, ontworpen en gemaakt door een diverse groep makers. Het aandeel vrouwen in bèta, technisch en IT is slechts 16%. Uit onderzoek is bekend dat meisjes al op vroege leeftijd een studie of beroep in bèta, techniek en IT uitsluiten. Dat komt door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Om al deze redenen wordt Girls’ Day georganiseerd.

Wij gaan met meiden uit havo en vwo 2 op bezoek bij De Groot Machines in Rosmalen en De Dames van Hurkmans in Den Bosch. Tijdens deze dag krijgen de meiden een leuk en actief programma aangeboden. Deze dag wordt door het decanaat georganiseerd.

SJL MUSICAL NIGHT

Ein-de-lijk, de musical is weer terug! Na 12 fantastische musicals (zoals Wicked, Elf, West Side Story, Mamma Mia! en nog veel meer!) zijn we weer terug met een nieuwe productie. We hebben er even op moeten wachten want de vorige musical is alweer 4 jaar geleden… Met een gloednieuwe cast zijn we dit schooljaar weer opnieuw begonnen, een groot avontuur voor iedereen. De afgelopen maanden is er ontzettend hard gewerkt om er weer een fantastische show van te maken. Om te vieren dat we er weer zijn hebben we niet gekozen voor één musical maar voor een mix van VIJF verschillende musicals: Grease, Fame, Oliver!, The Addams Family én Chicago! Het belooft een spectaculaire avond te worden met voor elk wat wils! Vier dit met ons mee en kom vooral kijken naar deze geweldige show!

SJL MUSICAL NIGHT

Wanneer?
Donderdag 11 april & Vrijdag 12 april om 20.00 uur in het SJL-Theater.
Kaartjes zijn te koop voor €7,- in de onderbouwkantine tussen 08.00 uur en 14.00 uur (betalen met pin).
Hopelijk tot dan!

Fragmenten en foto’s uit onze vorige musicals:

Iftar

​Op 19 maart organiseerden we op het Sint-Janslyceum onze schoolbrede iftar. Het was een geslaagde avond waar leerlingen en personeel samenkwamen en genoten van zelfgemaakte gerechten, terwijl ze verbinding maakten.
Speciale dank gaat uit naar Rajjan El Alaoui, Hamza B en Deniz Özkanli onze gastsprekers. Ook willen we alle vrijwilligers Nona Hambaryan, Seher Yücekaya, Mouna Mokaddem en docenten Sara Laabdi, Selin Ozcelik en Zeynep Coskun bedanken; zonder jullie inzet zou deze avond niet mogelijk zijn geweest.
Het Sint Janslyceum bevorderde inclusie en diversiteit door onder andere een schoolbrede iftar te organiseren, waar leerlingen en personeel samenkwamen ongeacht hun achtergrond. Het evenement toonde de inzet van de school voor een inclusieve omgeving waarin iedereen zich welkom voelt.
Met dank aan Karina Shir voor de prachtige foto’s!

Aanmelden brugklas 2024-2025

Beste leerlingen van groep 8 en ouders,

Het digitaal (voor) aanmelden gaat van start op 25 maart 2024.

Via deze link kom je in het formulier.

Vooraanmelden kan tot en met 31 maart 2024.

Voor meer informatie en het volledige tijdpad, klik op lees meer.

De finale van de landelijke scholieren geschiedenis quiz

In het prachtige rijksmuseum van oudheden in Leiden werd op 14 maart de finale georganiseerd van de landelijke scholieren geschiedenis quiz. Namens het SJL deden Emma en Daan mee. We kregen eerst een rondleiding door het museum en daarna door de binnenstad. Na de lunch begon de quiz. De vragen waren pittig, het niveau lag hoog. Toch is het SJL als 7e geëindigd in de finale. Een puike prestatie! Veel dank aan Emma en Daan om nota bene tijdens de toetsweek deel te nemen en onze school te vertegenwoordigen. Volgend jaar vindt de 10e editie plaats van de quiz en zal het SJL weer van de partij zijn met hopelijk net zo’n sterk team als dit jaar!